Annons

Bildkälla: Egentagen bild

Glutenfri stompa (stekpannebröd)

0

Glutenfritt tunnbröd som smakar lika bra som den "vanliga" varianten med vete.

Antal personer: 5

Tillagningstid: 30-40 min

Ingredienser

Annons

Gör så här

Blanda 200 g av mjölblandningen med övriga torra ingredienser. Häll i sirap och filmjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Täck och låt svälla i minst 15 min (viktigt).

Dela degen i 5 delar. Rulla varje del till en boll och platta ut den lite i handen. Strö lite mjöl på bakbordet och kavla ut varje rundel till ca 3 mm tjocklek. Kavla en sista gång med kruskavel.

Värm en torr stekpanna på medelvärme. Grädda varje rundel ca 2 minuter på varje sida och lägg direkt in dem i en bakduk ovanpå ett galler. Låt alla bröd vila i bakduken minst 15 min innan du äter. Njut!

asaeon

Skrivet av:
Inlagt: 21 dagar

Liknande sökningar

Liknade recept

God Stompa

Farfars goda stompa!

5

Styvmors Stompa

Nygräddat varmt bröd med kryddost, det är styvmor Ingers Stompa, ett måste som tilltugg till sillen varje jul. Härligt bröd tillagat i stekpanna.

5

Laxstuvning på stompa

Gott och lät!

0

Lolans Mespannekakor

Lättbakade kakor som är unerbara med smör och ost. Perfekta i pickninck korgen tillsammans med varm chokladmjölk en solig vinterdag. Baka ut dem tunna för de reser sig i pannan.

0

Stompa-bröd

Lätt att göra!

5

Stekpannebröd

Är mkt god och äts snabbt upp. serverast hälst genast och med smör. Det är lätt att laga men kan ta lite tid.

4.2

Matklubben informerar

Välkommen till matklubbens mobilanpassade hemsida! För att hitta till din kokbok, forumet och lägg in recept ber vi dig att byta till ”Dator” här nedan tillsvidare. Vi jobbar för att motsvarande funktioner även skall finnas i mobilversionen så snart som möjligt.