Annons

Lapskojs recept

Lapskojs

Så gott!!

4

Lapskojs med rostbiff och dillgurka

Det klassiska köttet i lapskojs är salta biten. Här är det utbytt mot färdigskivad rostbiff från charkdisken. Till detta serverar vi gurka med lite sting. Väldigt gott...

0

Lapskojs

God husmanskost och det är billigt.

5
Annons

Lapskojs

Världens bästa snabbmat. Jag älskar den. Detta fick jag ofta när jag var liten och härstammar från min mormor i Norrland. Snabbt och enkelt återanvänder du söndagens stek med sås t ex. Älskad av barn. Passar även mycket små barn. Mättar bra. Serveras med rödbetor.

5

Lapskojs Gammaldags Engelsk

Detta recept har funnits i vår släkt sedan 1890:talet, och är inte vad man brukar kalla lapskojs. Då min mors morfar, som var sjöman och seglade mest med engelsmän, tog hem det från England (Liverpool). Denna rätt kanske inte ser så god ut men den smakar underbart. Detta är ett långkok men sköter sig i stort sett själv. En gryta på 5 liter är lämplig att använda.

5

Syltakojs snabbt & lätt

Lapskojs har alltid varit en av mina favoriträtter, som jag ofta gör på ”riktigt”. Idag hade jag kvar en bit Grythyttesylta och kall potatismos. Den då uppfunna syltakojsen blev underbart god och gick åt som smör i solsken. Rätten går att göra på den sylta man har gjort eller köpt och görs på 15-20 minuter. Potatismoset däremot tror jag blir bäst med hemgjort. Jag trodde detta recept skulle räcka till ca 4 portioner. Men ”Lilla Gumman” och jag gjorde rent hus, så det blev inga lunchlådor. Är ni nyfikna på Grythyttesyltan så har jag lagt in receptet på MK.

0
Annons

Lapskojs

Det här är så gott...

4.5

Lapskojs

God norrländsk maträtt som vi brukade få i skolan

0

Finsk lapskojs

Finsk lapskojs - med magert malet kött (=köttfärs på finlandssvenska) och rotmos.

0

Labskovs

En dansk variant på vår svenska lapskojs.

0
Annons

Liknande sökningar

Matklubben tipsar

Gott med fläskfilé!

Gott med fläskfilé!

Massa goda recept på fläskfilé hittar du i veckans nyhetsbrev!

Årets kräftfest!

Årets kräftfest!

Bästa recepten till årets kräftskiva!

Havets läckerheter!

Havets läckerheter!

Mumsiga recept på skaldjur från havet!

Matklubben informerar

Välkommen till matklubbens mobilanpassade hemsida! För att hitta till din kokbok, forumet och lägg in recept ber vi dig att byta till ”Dator” här nedan tillsvidare. Vi jobbar för att motsvarande funktioner även skall finnas i mobilversionen så snart som möjligt.