Annons

Bildkälla: Egen

Årets kräftfest!

I augusti brukar den årliga kräftskivan hållas och vi har samlat ihop de bästa recepten till er i veckans nyhetsbrev!

Alltifrån kräftsoppa till en härlig kantarelltoast, vi har recepten som dina gäster kommer att älska så spara ner dem i era kokböcker bums!
Annons

Grymma recept till skivan!

Skaldjurssoppa med kräftcrème fraiche

Milda skaldjurssoppa, som man också kan använda till sås. Jätte god.

0

2 goda fröknäcke

Idag har jag bakat fröknäckebröd. Det är något jag nästan alltid har ett litet lager av hemma. Jag älskar bröd och fröknäcke är nästan som godis. Riktigt bra när jag blir sugen på någonting. Då tar jag en stor bit fröknäckebröd med smör och en skiva stark ost eller lite mosad avokado, skivad tomat och flingsalt. Så gott! Gärna tillsammans med en stor kopp te så blir det ett mysigt mellanmål. Jag har finlirat lite med olika ingredienser och kommit fram till två recept som jag tycker om. Den ena är med jordnötssmör i som ger en liten extra god krydda till brödet. Väldigt gott.

0

Kantarellfrestelse

Salladslöken har en mild och fin smak och passar därför ibland bättre än vanlig lök. Går att förberedas på plåt. Gratineras då strax innan serveringen.

5

Ostgratinerade havskräftor

Nu blev man ju inte alls sugen på kräftor ju... Åh, så gott!

5

Höstsallad med västerbottenost och rostad mandelpotatis

Smaskigt.

4

Paj med Västerbottenost och romröra

Jag älskar ostpajer. Västerbottenost gör sig kanon i paj. Kanon till Buffé! En helt klar 5 poängare

4.6

Matklubben informerar

Välkommen till matklubbens mobilanpassade hemsida! För att hitta till din kokbok, forumet och lägg in recept ber vi dig att byta till ”Dator” här nedan tillsvidare. Vi jobbar för att motsvarande funktioner även skall finnas i mobilversionen så snart som möjligt.