Annons

Bildkälla: Egen

Marinader & såser!

Sommaren är helt klart tiden för att laga mumsiga marinader och smakrika såser till middagens grillat eller till picknicken i det gröna!

I veckans nyhetsbrev har vi samlat allt från klassisk bearnaise till en ljuvlig ingefärsmarinad som passar lika bra till fisken som till köttet.

Håll tillgodo med massa härliga sommarrecept!
Annons

Smakrika favoriter!

Asiatisk ingefärsmarinad

Marinad som passar till kyckling eller kött.

0

Busenkel äppelsås

En blixtsnabb grillsås som passar till både kött och fisk.

0

Enklel och god marinad till grillat

Jättegod marinad som passar till kött och kyckling

5

Fyra marinader för paneer

Paneer är lätt att smaksätta via marinad, lätt att experimentera med. (på bilden: paneer i marinad 3 - vitlök/persilja) Om man varit hygienisk vid tillagning och använder tätslutande kärl för marinering så kan en paneer i marinad vara fräsch i minst 3 veckor efter tillagning (säkerligen längre).

0

Oxfilé med chilimarinad

Supergott till buffébordet. Förbered dagen innan!

0

Örtsås

En gammal goding från AoM nr 7 1981 som jag gjort måååånga gånger och som alltid blir succé ävenså denna midsommar 2016, fler ville ha receptet. Ibland var det bättre förr utan några konstigheter! Såsen går till det mesta till fisk, kött, kyckling att dippa grönsaker i mm mm.

0

Matklubben informerar

Välkommen till matklubbens mobilanpassade hemsida! För att hitta till din kokbok, forumet och lägg in recept ber vi dig att byta till ”Dator” här nedan tillsvidare. Vi jobbar för att motsvarande funktioner även skall finnas i mobilversionen så snart som möjligt.